stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=35760
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Nieuw festival in Zeebrugge: We Can Dance

Nieuws
Zeebrugge, donderdag 16/5/2013. Eerder dit jaar besliste het festival Polé Polé om hun editie 2013 niet meer in Zeebrugge te organiseren en het stadsbestuur werkt zich de voorbije weken de naad uit het lijf om tijdens de Zeebrugse zomer om een goed alternatief voor Polé Polé te vinden, en klaarblijkelijk met succes: naast Marcel Vanthilt die van 28 juli tot en met 1 augustus op het evenementenplateau neerstrijkt is er nu een muzikaal festival dat Zeebrugge zal aandoen: op 10 en 11 augustus komt het festival 'WeCanDance' naar Zeebrugge. Het wordt een festival met vier podia elektronische dansmuziek met veel aandacht voor decor en sfeerschepping.

De organisatie is in handen van Kitsch Club. Kitsch Club is gevestigd in het casino van Knokke maar heeft ook clubs in Antwerpen ( Magic) en Gent (Club 69). Het team verantwoordelijk voor WeCanDance heeft een mooi palmares opgebouwd met events als Culture Club On The Beach, Kitsch On The Beach, Radio Soulwax en Eskimonde. De organisatie is mogelijk dank zij de steun van Northwind, een, bedrijf dat een windmolenpark in de Noordzee ontwikkelt. Deze zomer leggen ze een kabel van het windmolenpark naar het vasteland, een essentieel onderdeel om tweehonderddertigduizend gezinnen van alternatieve energie te voorzien. Op zich is dit reeds een evenement maar het bedrijf wil deze zomer ook andere evenementen in Zeebrugge mogelijk maken. Naast hun steun voor het festival maken zij ook de uitbreiding van het sportstrand, de visserijfeesten en de lokale kermis mogelijk.

Dus geen terugval?

"Het wegvallen van Polé Polé heeft niet voor een vermindering van de evenementen in Zeebrugge geleid, wel in tegendeel. Mede dank zij de steun van Northwind is het stadsbestuur er in geslaagd om in Zeebrugge een zomerprogramma te voorzien die uitgebreider en meer divers is dan ooit voordien. Nu is er alleen nog wat zon nodig om van 2013 een topzomer te maken", zegt schepen voor evenementenbeleid Annick Lambrecht. "Het nieuwe festival besteedt bovendien veel aandacht aan haar ecologische impact en dat willen we van harte ondersteunen. Het feit dat het festival mee mogelijk wordt gemaakt door een bedrijf dat zich toelegt op alternatieve energie is een mooie bonus".

Brugse jongeren krijgen, naar wij vernmen "een specifiek voorkeursbehandeling" op het festival. Wat die inhoudt is echter nog niet duidelijk.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com