stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=35804
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Organisatie Haventriatlon ziet noodgedwongen af van zwemparcours

Sportnieuws
Zeebrugge, woensdag 29/5/2013. Na enkele weken in spanning afwachten, heeft de organisatie van de Haventriatlon vandaag beslist om het zwemparcours van de sprinttriatlon te schrappen.

Het advies van de Hoofdscheidsrechter over de watertemperatuur is negatief want de temperatuur van het water bedraagt momenteel slechts 11,5 graden. Doordat ook de buitentemperatuur de komende dagen laag blijft, wordt er ook geen verhoging van de watertemperatuur tot de vereiste 13 graden verwacht. Om de gezondheid en de veiligheid van de zwemmers niet in gevaar te brengen, heeft de organisatie na overleg met de scheidsrechters daarom besloten om het zwemparcours definitief te annuleren.

Extra loopparcours

Het zwemmen wordt vervangen door een extra loopparcours van 2,5 km. De wedstrijd bestaat zaterdag dus uit 2,5 km lopen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Een trio mag het eerste loopparcours door de oorspronkelijke zwemmer, de loper of de fietser laten afleggen.

Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder Port of Zeebrugge betreurt het wegvallen van het zwemparcours: 'Het is een zeer jammere zaak uiteraard, want we hadden toch heel graag de haventriatlon laten doorgaan zoals gepland, in het water van onze achterhaven. De gezondheid en veiligheid van de deelnemers staat natuurlijk voorop, dus hebben wij een pijnlijke beslissing moeten nemen. Wij volgen daarin de raad op van de scheidsrechters. Zaterdag staan er meer dan 660 deelnemers aan de start, het is nu zaak om er met z'n allen een schitterende havenduatlon van te maken op een hopelijk droge, aangename lentedag.'

(FN-Meegedeeld-Port of Zeebrugge)

FN
Meer op www.haventriatlon.be

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com