stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=36657
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

RRFFF: bodypainting blikvanger op Bryggias in de Beurshalle

Nieuws
Brugge, maandag 28/10/2013. De tweede editie van Bryggias ging dit jaar door in de Beurshalle. Daat waar het even verleden jaar nog door ging in de compacte en te kleine Biekorf, konden gegadigden zich onderdompelen in een veel ruimere Fantasysfeer. Boeken, gadgets, dvd's en andere attributen waren door de diverse standhouders uitgestald. Velen vonden iets naar hun gading of wat ze al jaren zochten. Qua prijzen was het nog redelijk binnen de perken, of het zou een enig uniek exemplaar zijn, die natuurlijk niet goedkoop is. Maar de fervente verzamelaars kennen dit.

Facepainting en bodypainting

De hoofdbrok was de 'Fantasy-Worldwide International Facepainting Contest', goed afgebakend waren enkele tientallen grimeurs uit verschillende landen bezig met hun creaties. De bezoekers lieten hun digitale media dan ook veel klikken. Wie het gewonnen heeft weet ik jammer genoeg niet, maar voor mij waren er tal van prachtige uitvoeringen. De, ook internationale jury zal werk gehad hebben. Vanaf de start zag je hen dan ook her en der notities maken.

Daarnaast waren er talrijke demonstraties op het gebied van workshops over fotografie, film, grime. Wie het zag zitten kwam verkleed af, in de loop van 10.00 tot 18.00 zullen er wel enkele opmerkelijke personen hebben rondgelopen. Als je zin had om eens een fantasybordspel te spelen, er lagen bepaalde exemplaren te wachten op spelers.

Een beeldverslag...

(Patrick Stieperare-Eigen Berichtgeving/Foto: Stippy)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com