stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=36692
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

RRFFF: On Tenter Hooks

Nieuws
Brugge, zaterdag 2/11/2013. Vrijdag 1 november was de drukste dag van het Razorreel Fatastic Film Festival en het was haasten om in de Biekorf de inleiding van 'On Tenter Hooks' niet te missen. Kate zei kortweg :'The first ten minutes are not easy to watch, some people leave the theatre. When you survive (?) those ten minutes, it wil be a documentary you'll certainly see to the end and maybe like it. Enjoy.'
Dit beloofde … Effectief één persoon verliet na amper 5 minuten de zaal. Na een goeie 20 minuten heb ik de zaal ook verlaten om op zoek te gaan naar Kate, want soms kom je meer te weten tussen pot en pint. In de foyer van de Liberty vond ik haar. Ze was een anecdote aan het vertellen : ze komt uit een conventioneel gezin en haar moeder kon zich niet vinden in haar keuze van onderwerp. In het magazine 'Bizarre' (US), een tijdschrift over alternatieve culturen (fetish, …) stond een review over de documentaire die haar mama toch wilde lezen. Haar moeder, klein van gestalte, kon ze het niet uit de bovenste rek halen en vroeg om hulp. Omdat ze vreemd bekeken werd, zei ze maar dat het 'voor een vriendin' was. Kate bleek een aangename persoonlijkheid met een eigen kijk had op horror, comedy, … Ze was van plan om een eerste feature te maken. Horror of comedy of een combinatie.
Horror moet volgens haar hardcore (?) zijn of het werkt niet. En ze houdt van martelaren. Straight horror dus, iets zoals de Texas Massacre. Op het vlak van comedy mag het niet goedkoop zijn : 'More than the cheap laughs and jumps. You can make a difference when you're using another perspective. A good comedy comes out of the characters, not the usualy written cheap ways to make the public laugh.'. Een aparte opvatting. Tijdens deze tête-à-tête ook nog volop over Doctor Who bezig geweest. Ze is een fan, en hoe ! We hebben zelfs de interviewer , Thierry Phlips, bekeerd. Hij kan niet anders dan deze serie bekijken. We gingen zo in ons gesprek op dat we pas net op tijd in de Biekorf aan kwamen voor de Q&A. Kate kwam met deze levensstijl van 'human suspension' in contact via een vriend, Damien, die haar introduceerde in deze aparte wereld. Ze heeft het ook zelf gedaan zoals te zien op het einde van de documentaire. Dat heb ik dus gemist. Kate zei ook nog dat het redelijk pijnlijk was en ze er nog steeds enkele littekens aan over houdt. Enkele kleine incisies, zoals na een kijkoperatie, maar wel  nog een duidelijk brandmerk op haar bil. Nu heeft ze wel enkele tattoos en piercings. Zelf zal ze dit nooit meer doen wegens te pijnlijk en vooral omdat ze er geen enkele behoefte aan heeft. 'At the moment it was a sort of outer body experience, painfull in the beginning.' Vanessa vroeg nog wat ze dacht over het verschil van ervaring, het soort mensen die met zulke extreme dingen bezig waren. 'Kink' in gedachte, de documentaire die meer met seks-ervaring te maken had. 'It's difficult, it are two other sensations. I don't know haw to explain the difference. It's an other sensation, an other fettish. They all do it for different reasons.' Ook had ze het nog over haar keuze van de manier waarop ze de documentaire gemaakt heeft.  Ze had diverse aanbiedingen gekregen met fundings, maar weerlegde ze allemaal (o.a. één iemand wilde er een 3-D documentaire van maken), omdat ze het op haar eigen manier wilde doen en brengen. 'It must be a conversation, just talking to these people, casual chats.' Net of er geen camera in de buurt is. 'It's a differente community of people and they don't trust a camera crew. It's their way of living.' Ten slotte vroeg Vanessa nog naar haar volgend project. Het zal een horror-comedy worden. Dit wist ik al van tijdens ons gesprek in de foyer. Iemand in het publiek vroeg nog hoe lang het geduurd had eer haar verwondingen genezen waren en of er nog littekens te zien waren. Nadine vroeg of je in je broek kon doen als je deze sensatie mee maakte. 'It's possible.', was het antwoord van Kate. Indien iemand interesse heeft in deze vorm van leven. Hoe gaat het in zijn werk ? 'It used to be : contact or introduced but not any more. You just look and ask and you'll find a place. There is even a site somewhere.' Het is dus niet meer iets undergrounds.

(Patrick stieperaere-Eigen Berichtgeving/foto: Stippy)
Meer op www.rrfff.be

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com