stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=37141
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Brugse onderneming stopt cupcakefeest in een koffer

Nieuws
Brugge, zaterdag 7/12/2013. Cupcakes zijn een lekker tussendoortje die vooral kinderharten doen smelten, maar materiaal om originele cupcakes te maken kost vaak heel wat geld waardoor een cupcakefeestje een dure zaak wordt. Sinds enkele maanden heeft een Brugs bedrijf 'Cakekriebels' echter de oplossing: Ze verhuren koffers waarin alles zit waar je cupcakes mee maakt. We vroegen aan Saskia Spriet van Cakekriebels waarom ze op de cupcaketrein is gesprongen.

Oorsprong

'Cupcakes zijn in Engeland ontstaan', zegt ze. 'Eliza Leslie schreef in 1828 een eerste recept voor een cupcake. In de tijd werd op Engelse theekransjes bij de thee, een gebakje in de vorm van een theekopje gepresenteerd. Deze eerste cupcakes werden vaak gebakken in een kopje of in een porseleinen potje. Vandaar zijn naam. De meeste cupcakes zijn zoet van smaak, hartige versies kunnen echter ook.

Huren

"Wij verhuren dus koffers met alle materiaal dat je nodig hebt voor een zoete weekendmiddag. Cupcakes maken en versieren is niet nieuw', geeft Saskia aan, maar met de koffer krijg je heel wat originele ideeen en moet jezelf niet op zoek naar het materiaal. Op onze website staan ook heel wat ideeŽn waarmee mensen zelf aan de slag kunnen."

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.cakekriebels.be

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com