stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=37162
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Hugo Clauspad in Lappersfortbos voortaan bewegwijzerd

Nieuws
Brugge, zondag 15/12/2013. Of Hugo Claus zelf op een pad in Brugge stond te wachten zullen velen wellicht betwijfelen, maar vandaag werden de bordjes ingehuldigd...
Toen Hugo Claus stierf, schreven enkele dichters van de Lappersfort Poets Society immers een in-memoriamgedicht, waarbij het idee rijpte voor een bescheiden Claus hommage in de zomer van 2008. Het wandelpad door het Brugse Lappersfortbos had toen nog geen naam. Zo kreeg Brugge Letterstad zijn Hugo Clauspad. Het Hugo Clauspad Hugo Claus is immers een geboren Bruggeling is en volgens de Lappersforters niet vreemd aan de geest van het Lappersfortbos: een beetje rebels, ni Dieu ni Maître. In het vrije 'Sherwood van Brugge' zou Claus zeker vertoefd willen hebben bij 'les rebelles de la forêt', de bosbezetters & de muzes, die vandaag bordjes onthulden... Binnenkort komen er ook bordjes voor Melanie Vanbrughe.

De 'vrije stadsdichter' Peter Theunynck, Paul Saccasyn, Marcus Cumberlege en Frederik Lucien De Laere zorgden voor de poëzie.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com