stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=37428
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Mobile Oblique Bancal trotseert weergoden tijdens Wintervonken

Nieuws
Brugge, maandag 10/2/2014. Wintervonken moest een sfeervol winterfestival worden, maar er was geen sneeuw, wel guur nat weer en veel wind teisterde het project. Donderdag werd afgelast uit veiligheidsoverwegingen en het was afwachten wat de verdere dagen zouden brengen.

Zondag werd er afgesloten met de voorstelling M.O.B., ( Mobile Oblique Bancal, een mobiel met hobbelige armen ) van het Franse Transe Express, een staaltje luchtacrobatie met vliegende freaky drummers. Deze groep had ook de dag voordien reeds een voorstelling gegeven die veel volk op de been bracht. Was te merken aan de volle ondergrondse parkings in de buurt.

Transe Express, een groep trommelaars, percussionisten en één acrobate lieten zich duidelijk horen tussenin het publiek. Liepen her en der de Burg af, trommelend zingend en roepend. Nu en dan spelend met enkele toeschouwers, groot en klein. Om dan naar hun gevaarte, die aan een kraan ging, te stappen .
Een soort mobiel, geïnspireerd op de sculpturen van Alexandre Calder. Een organisch luchtstructuur met beweegbare armen, een weerspiegeling uit de natuur, een organische plant die leeft. Beweegbare armen, een boom. Hoog in de lucht werd de voorstelling verdergezet, dertig minuten werd het luchtruim boven de Burg ingepalmd door elfen (om in de sfeer en fantasie van de natuur te blijven), die in de lucht verdwenen met hun ritmisch getrommel en percussie.Onder hen aan één van de armen, acrobatie. Net een bloem die openbloeide. Toeschouwers gewapend met digitale toestellen, gsm's, smartphones en tabletten namen de net loden soldaatjes in hun vizier. Op het einde duizenden papiertjes, confetti, werden afgeschoten, en dwarrelden tussen hen in naar beneden, de fictieve sneeuw.

(Patrick Stieperaere-Eigen Berichtgeving/Foto: Stippy)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com