stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=37429
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Derde kleinkunsteiland lost verwachtingen helemaal in

Nieuws
Brugge, zondag 9/2/2014. Na twee succesvolle edities kon een derde kleinkunsteiland niet uitblijven en humor was ook deze keer nooit ver weg...

Lucas Van den Eynde, de drijvende kracht had zich weer omringd met een apart gezelschap. De oppersnaar, een zangeres opgegroeid tussen clowns en zotten en het lief van Snelle Eddy. ' De grootste reden dat we gestopt zijn met De Nieuwe Snaar, dit werd wel niet in de pers gezegd, was Lucas'. Lucas met tranen bewogen door Jans uitspraak, nam zijn zakdoek om even in te snotteren. Nele Goossens ( een actrice, leende onlangs nog haar stem in Funnymals ) was echt het buitenbeentje, had een bepaald nummer in gedachten om in de set te stoppen. ' Als je dit wil, geen probleem, zing het maar ' werd er op de repetitie gezegd. Zei : ' Maar ik ken dat niet '. Resultaat, nu kent ze de mans hele repertoire ( Miel Cools ). En last but not least de onlangs 40 jaar geworden Barbara Dex.

Het vaste stramien : solo, samen of in duet brachten ze weer tal van nostalgische nummers. Een liedjescarrousel, gegrasduind uit het werk van diverse Vlaamse en Nederlandse artiesten. Sfeervolle humoristische liedjes uit een soms ver verleden. Afgestoft en mooi herwerkt door de arrangementen van Ivan Smeulders op krukken ( piano en accordeon ), die samen met Wouter Berlaen ( contrabas ), Emile Verstraeten ( gitaar en viool ) en Stoy Stoffelen achter de drums de muziek verzorgde.

Lucas en Jan zorgden tevens voor de humoristische bindteksten tussenin de meeste nummers. Lucas, ' Prachtig, prachtig, prachtig…', over de zaal, ' … als jullie je willen outen, dit kan en meezingen ook ' Allen hadden voordien samen geopend met het nummer van De Nieuwe Snaar : 'Het gezicht van de premier', gevolgd door '(V)luchten kan niet meer'( Jan en Nele ), met alternatieve tekst. Lucas :' Eenzaamheid, … het gevoel … en de ervaring …', de lichten in de zaal werden gedoofd om dit gevoel nog meer uit te drukken. Hilariteit met Raymonds nr. ' Arme Penis '. Ook door de sappige inleiding. Nele Goossens zoals we haar kennen met een hilarische versie van 'Annelies van de Pies'. Daarna volgde een prachtig ingetogen nummer, duet Lucas en Jan. Lucas had gezegd dat hij hem al 38 jaar kende maar steeds traden ze samen op, wel enkele honderden kilometers van elkaar, nu eindelijk eens samen op 1 podium.

Wannes van de Veldes 'Een broek voor Brabo', Fay Lovski haar 'Alle liedjes op de radio' en 'Onzin' van Bram Vermeulen. Rene Schuurmans 'Die ogen van jou' en toen kwam Nele met het nummer van Miel Cools 'Boer Bavo', actrice, ja, maar dit mogen vele zangeressen haar nadoen. Ze kan zingen en hoe ! Ons laatste liedje voor de pauze, hadden het over Vermandere, ' tjuk tjuk tjuk ' werd er uit de zaal geroepen, gezongen. Nee geen 'Blanche en zijn Peird' maar 'Mijn Airhostess' ( Will Tura ) werd gezongen. Nog een beetje amusement van Lucas die op het podium rondvloog. Na de pauze, nog eens zien of jullie dit kennen maar nu iets uit Nederland, '… tjip tjip tjip …' klonk het in de zaal. Het publiek was goed bekend met de oude nummers.

Nog een liedje van een grote meneer, zoals Jan zei. ' Hij behoort nog steeds bij de levenden, 95 momenteel'. ' Hij heeft zijn eigen taaltje,… het Opperlands '. ' Tewerkgestelde, breng ons eens 2 roemers geestrijk vocht, wij zeggen garcon, twee pintjes'. Drs. P. zijn cafeetje. Ook die andere grote mijnheer van onze Noorderburen ontbrak niet, 'Hij kon het lonken niet laten' van Wim Sonneveld.

We hadden al een nummer van Hans Teeuwen gehoord, 'Het leven is kut', maar nu kwam Nele vooraan op het podium met een Afrikaanse trom. De uitdrukking, de hilariteit, het Old Mc Donald gehalte was subliem. 'Nostradamus', en het bleef maar duren. Een ander hoogtepunt qua amusementswaarde was ook het gezongen duet van Barbara en Nele, 'Gij zijt nen John' met Jan op de achtergrond mét armtatoeage. Na o.a 'Belastingscontroleur' van Urbanus, 'Meester Frankie' en ook 'Ruimtevaarder' van Kommil Foo waren we aan het einde van 100' nostalgie gekomen, een wederom geslaagd kleinkunsteiland.

De bis, een primeur, 'Cha cha cha' van RvhG. ' En nu een echte bis… ', ( een herneming ) zoals Jan zei. 'Het gezicht van de premier' werd door allen nog eens gebracht.

De gebruikelijke lofbetuigingen en bedankingen richting publiek en vice versa. Wanneer Kleinkunsteiland 4?

(Patrick Stieperaere-Eigen Berichtgeving/Foto: Stippy)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com