stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=39946
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Toekomst van Brugge zonder zwarte zwanen

Nieuws
Brugge, woensdag 5/11/2014. Het ziet er steeds meer naar uit dat de toekomst van Brugge er een zal zijn zonder zwarte zwanen. Voor het participatieproject 'de toekomst van Brugge' dat het stadsbestuur opzette als een soort overlegformule, is er in elk geval geen reden, om de zwarte zwaan (Cygnus atratus) een permanente status te geven in Brugge, als een soort extra toeristische attractie. Het 'toekomst van Brugge team' antwoordde in die zin aan onder meer aan senator Pol Van Den Driessche (N-VA), die tijdens de vergadering van het project in het Concertgebouw een voorstel in die zin had gedaan.

Teleurgesteld

'Dat het diertje ook effectief werd opgehaald is wel nieuw voor mij. Ik dacht dat het zelf was weggevlogen' zegt Van Den Driessche, die de berichtgeving van de Stadsomroep destijds klaarblijkelijk had gemist. 'In opdracht van wie gebeurde dat? En is hij/zij dan wel zeker dat dit zijn/haar dier is? Draagt die zwaan dan een chip of id-kaart?'

Respect voor bezoekers

'Ach, er zijn veel belangrijker zaken in het (Brugse) leven. Maar toch vind ik het een gemiste kans, gezien de zeer vele enthousiaste reacties van Bruggelingen en toeristen. Zij hadden Burilda in hun hart gesloten, toch? Ik vind dat we met buitenlandse bezoekers aan onze stad, toeristen of andere, mensen of dieren, verstandig(er) moeten omgaan,' besluit Pol Van Den Driessche.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: Stippy)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com