stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=39982
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

N-VA: Verbod boottochten op de reitjes na zonsondergang is domme maatregel

Economie
Brugge, dinsdag 18/11/2014. De Brugse N-VA is laaiend over de recente beslissing van de Spa-CD&V meerderheid in verband met boottochten op de reitjes na zonsondergang. Ann Soete, fractieleidster van de partij in de gemeenteraad, stelt 'eens te meer vast dat deze beslissing werd genomen zonder het minste overleg met de sector. De eventorganisatoren wijzen er terecht op dat in de stedelijke VZW Meeting in Brugge elk overleg, elke inspraak dode letter is geworden. Dat zelfs het advies niet meer gevraagd wordt van organisaties die sinds jaar en dag constructief meedenken en meerwerken in het belang van een leefbaar Brugge. Deze burgemeester die de mond vol heeft van inspraak van de burgers slaagt er telkens opnieuw in om de inwoners van onze stad en inzonderheid lokale middenstand zonder enig overleg voor voldongen feiten te plaatsen met voor de Brugse lokale economie verregaande nefaste gevolgen.'

Domme maatregel

Eind vorige week kregen de eventorganisatoren en de concessiehouders van de boottochten op de reien als donderslag bij heldere hemel een brief in de bus van het College van Burgemeester en Schepenen waarbij hen meegedeeld werd dat de vaarttochten met afwijkende aanlegsteiger of na zonsondergang drastisch worden beperkt. Voor Ann Soete een onbegrijpelijke maatregel: 'Het is een domme maatregel want het gaat hier niet om het rondvaren van luidruchtige feestvierders. Dergelijke avondlijke boottochten op onze reien na een dag van congressen en vergaderen, zijn een unieke troef, de kers op de taart bij een congres in Brugge! Het stadsbestuur zou eigenlijk stimulerend moeten optreden in het belang van het noodzakelijke zakentoerisme in Brugge. De sector van het zakentoerisme en business events wijst er terecht op dat zij met een keiharde concurrentie geconfronteerd worden met andere steden en dat uit dagelijkse contacten met bedrijven en associaties het belang blijkt van kleine unieke troeven die het verschil kunnen maken. Het heeft weinig zin om enerzijds aan city marketing te doen als je anderzijds de unieke troeven van onze stad gaat fnuiken'.

In rij van mislukte maatregelen

De Brugse N-VA dacht dat burgemeester Landuyt en schepen Lambrecht na de vaudeville met de bushokjes in de Vlamingstraat en het zwarte zwanen-circus hun les hadden geleerd, maar 'niets is minder waar, met een complete minachting voor de lokale middenstand blijven zij maar doordrammen en regeltjes spuien waar niemand beter van wordt en die enkel tot een willekeur inzake het toekennen van afwijkingen aanleiding zal geven: bureaucratisch en totaal arbitrair. Maar misschien is dit wel de verdoken doelstelling van het College,' zegt Soete. 'Eens te meer moet worden vastgesteld dat geen rekening wordt gehouden met de belangen van de sector. Het handelt immers niet alleen over een boottochtje na zonsondergang. Het symptomatisch voor het gebrek aan stimulerend optreden en een visie bij het stadsbestuur. Zakentoerisme, waarvan iedereen weet dat het veel meer opbrengt dan het gewone massatoerisme, wordt hier kind van de rekening', stelt Ann Soete.

De dieperik in

'Hoe lang kan een stad zo bestuurd worden? 't Is in theorie voor 6 jaar uiteraard. Maar ik stel vast dat veelondernemers het stilaan beu worden en dus afhaken. Het is jammer te moeten vaststellen dat we door dit beleid stilaan de dieperik inglijden,' besluit Ann Soete.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com