stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=7477
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

BBL en UNIZO tevreden over 'Met Belgerinkel naar de Winkel'


West-Vlaanderen, donderdag 16/9/2004. UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers en BBL, de Bond BeterLeefmilieu, presenteerden vanavond in Roeselare de resultaten van de campagne met Belgerinkel naar de Winkel.

Sinds 2002 willen ze hiermee klanten aanzetten voor het winkelen de fiets te gebruiken. De deelname aan de actie blijft sterk stijgen. In 2002 namen 43 gemeenten eraan deel, in 2003 al 99 gemeenten. Dit jaar steeg het aantal tot 130. De campagne liep dit jaar van 8 mei tot 30 juni. Het afsluitend evenement, met de prijsuitreiking van de lokale winaars van de 'Belgerinkel-tombola' vond dit jaar plaats op 16 september in het stadhuis van Roeselare.

De deelnemende klanten blijken zeer trouw aan de actie. 11% van de deelnemers was weliswaar nieuw, 89% nam voor de tweede of derde keer deel. De grootste trekkers van de campagne bleken, naast de winkeliers en de milieuverenigingen, de gemeentelijke mobiliteitsdiensten. Motivatie voor deelname van de handelaars blijkt de 'sympathie voor de fietser' (61%) en het imago van de winkels, (31%). Een kleine minderheid deed het uit puur economische overwegingen. Per gemeente namen gemiddeld 96 handelszaken deel. Voor de 130 deelnemende gemeenten in Vlaanderen gaat het om 12.480 winkels.

"Zeker nu de nieuwe wet op de grote handelsvestigingen, bekend ondder de naam 'ikea-wet" de gemeentebesturen binnenkort een grotere rol toebedeelt bij de toekenning van nieuwe socio-economische vergunningen, wordt een gemeentelijke visie op locatiebeleid van detailhandel van het grootste belang voor de toekomst," zegt Ronny Lannoo van UNIZO. "Klantvriendelijke, veilige en vlot bereikbare centra van steden en gemeenten in een goede mix van wonen, werken, winkelen, voetgangers-, fiets– en autoverkeer zijn vitaal."

(FN-Meegedeeld)


Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com