stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=8369
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Onrust bij maaidorserfabrikant CNH uit Zedelgem


Zedelgem, maandag 15/11/2004. Bij maaidorserfabrikant CNH uit Zedelgem is wat onrust ontstaan bij het personeel, nu blijkt dat verder productie wordt overgeplaatst naar de Poolse Plock vestiging, een dochteronderneming van CNH.
'Door de overplaatsing komen mogelijk banen op de tocht te staan,' zegt Serge Vandromme van het ACV.

Op de Europese ondernemingsraad bleek dat een verdere outsourcing van de produktie van standaardmaaiborden naar Plock gepland is. Het is de bedoeling dat de extracapaciteitskanalen en de nieuwe kanalen met vooruitgeschoven mes voorlopig in Zedelgem blijven. Het productietempo zal dalen van 6 naar 3 eenheden. Op termijn zullen alle kanalen in Polen gemaakt worden.

De dorssectie van de CS zullen ook in 2 stappen outgesourced worden om problemen met montage te vermijden. In een eerste stap zal de lasgroep naar Plock getransfeerd worden. Enkele maanden later zal de montagegroep volgen.

Ook goed nieuws

Er is echter ook goed nieuws: de assemblage van de CR voor de Europese markt wordt naar Zedelgem getransfereerd. Dit zou vanaf 2006 200 a 250 machines betekenen en zal een bijkomende belasting opleveren van 50 man. De produktie van de CR voor de Europese markt in Zedelgem moet in zekere mte het verlies in de andere producties compenseren, maar de bonden zijn daar niet echt gerust in.

(FN-Meegedeeld)


Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com